lauantai 23. toukokuuta 2015

Niin mikä makaki?

No siis makakithan on niitä punanaamaisia tovereita, jotka esimerkiksi istuu kuumissa lähteissä posket hehkuen ja sormet rutussa pakkaselta suojautuessa. Löytyy varmasti monessa eri koossa ja värissä, muttaniin! Ettei vallan harhautuisi, meidän oma makakimme tulisi puna-valkoisessa nahassa, ruttuja otsassa, ruttuja pyllyssä ja pilkettä silmäkulmassa; eli basenji!

No miksi basenji?
Se oli pitkän matkan tulos monien rotuselailujen jälkeen. Tai no, vielä ennen sitä oli tietysti pohdinnat siitä että tuleeko laumakokoonpano aina koostumaan vain isoista koirista -ja kun tuli elettyä tovi kolmen amerikanakitan kanssa, huomattiin että se oli mahdollista, mutta ei ehkä ihan niin mielekästä. Kolme isoa koiraa vie fyysisesti tilaa (kun et asu kartanossa etkä maalla), niille on vaikea löytää pärjäävää hoitajaa jos haluat lähteä jonnekin (kovin moni ei innostu lenkkeilemään yhteensä yhdeksän kertaa päivässä kun jokainen pitää viedä erikseen vahinkojen välttämiseksi), ja fyysinen kuljettaminen paikasta A paikkaan B osoittautuu sekin ahtaaksi (kun et omista paketti- taikka asunto-autoa).
Puhumattakaan tietysti ruokinnasta, eläinlääkärilaskuista tai niinkin arkipäiväisestä kulusta kuin madotuslääkkeistä. Niin ne eurot vaan kasaantuu kun täyttää taloutensa karhunpuolikkailla!

Mutta kaikesta huolimatta kolmen koiran lauma tuntui muuten hauskimmalta, vähän niinkuin perhe olisi täynnä kolmen koplan kanssa ja tästä alkoi heräillä ajatus siitä, että mitäpä jos se kolmas olisi sittenkin sylikokoa. Huih! Alkuun niskavilloja nostattanut ajatus alkoikin kuulostaa mielenkiintoiselta. Joku kiva pieni, suhteellisen vaivaton ja seurallinen sylimalli olisi ehkä sittenkin mukavaa vaihtelua noihin itsenäisiin rotiskoihin.

Kokeillaan uudestaan; miksi nimenomaan basenji?

Okei, joo.
Basenji täyttää nirsot vaatimuksemme parhaiten; se on rakenteeltaan liioittelematon ja elegantti olematta liian heiveröinen tutinaville, ei taipumusta räkyttämiseen, ei kaameaa turkkihuppua ympärillä. Luonteeltaan mukavan rohkea ja temperamenttia löytyy että pärjää isompienkin keskellä ilman ujosteluja. Itse asiassa basenjin luonteessa on jonkin verran yhtäläisyyksiä amerikanakitoiden kanssa, joten ollaan vielä samassa liigassa, pakataan se vain pienempään pakettiin!
Ainoa miinuspuoli on oikeastaan kylmänarkuus, joten pitää ostaa varastoon talvisesongin takit ja villapaidat, mutta se on varsin pieni kompromissi, eiköhän siihen opi ihan hetkessä.

Mistä tämä basenji on tulossa?
Olemme liimautuneet pienten iilimatojen tapaan kennel Hi-Liten kasvattajaan kiinni hyvin intohimoisesti! Minä erityisesti olen ottanut johtotehtäväksi aloittaa ahdistelun sähköposti-pommituksella, siitä siirtyä ovelasti kieriä kaverisuhteeseen naamakirjan pyhässä maassa ja lopulta stalkkeroida tieni samalle näyttelypaikalle napsimaan kameran muistikortin täyteen kuvia hänen koiristaan! Ehkä vähän pienieleisesti, vaatimattomasti hihkaista hei minä olen sejase, hymyillä viattomasti ennen kuin kiiruhtaa kotiin lataamaan parhaat kuvat esille, jotta kasvattaja voi ilomielin kiitellä ihanista kuvista.

Vähän lisää pökköä pesään, ettei jäädä kasvattajalta unholaan ja lopulta päästään sopimaan treffit kasvattajan kotiin. Jes! Viimeisten lahjomisien myötä ollaan hyvillä sijoilla!

No ei, jos joku ehti säikähtää niin ihan näin järjestelmällistä sniikkailua en osaa harrastaa, olen vain luonnostaan innokas ja rohkeasti tuttavuutta tekevä tapaus -tämä nyt vain pientä itselle naureskelua :D

Kyseinen yhdistelmä josta omaa punavalkoista paholaista odotellaan on:
C.I.B FIN CH PMJV-05 JV-05 NORD W-07 WW-08 MVW-14 Faraoland Xcuse Me Desmond "Ruben"  X CIB* NORD CH FI CH SE CH NO CH HeJW-13 JV-13 V-13 PMV-14 Hi-Lite Bulldobas Wow Factor "Lilja"

Ruben (kuva lainattu Hansu Kytältä)
Lilja (kuva lainattu Hansu Kytältä)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti