keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Basenjia siellä, basenjia täällä!

Nyt on koettu elämäni ensimmäiset basu-erkkarit!
Nämä pidettiin Kouvolan oikukkaassa sylissä, mutta mitä kauneimmassa ympäristössä. Sää tietysti oli kuten Suomen kesästä odottaa saattaa, eli oli kaikkea hyisen pilvisestä porottavaan aurinkoon ja sitkeisiin ötömötöihin, mutta mitäs näistä kun seura oli mitä hauskinta ja kenttä täynnä kauniita koiria!

Yhdeksäksi oli tarkoitus olla paikanpäällä, mutta kävi kömmellyskämmellys herätyskellojen kanssa, joten oltiin paikalla lähemmäs kymmentä -onneksi pennut ei menneet kuitenkaan pahasti ohi ja ehdin kuvaamaankin noita hassuja naperoita ihan hyvin! Hassua verrata miten pentuluokkien am.akitat on semmosia pumpuloita, enemmän tai vähemmän keskeneräisiä ja hassun muotoisia, mutta basenji pennut samoissa ikäluokissa on paljon sopusuhtaisemmissa mittasuhteissa eikä niin vauvamaisen näköisiä, vaikka ilmeestä ja päästä näkisikin ettei olla ihan aikuisia vielä :D
Lähinnä kameran varressa roikuin ja fokus oli voimakkaasti koirien ihailussa, mutta ehti siinä kasvattajankin kanssa jorista ja naureskella aina jossain välissä. Oli myös aikaa tuhota yksi vohveli, erkkareissa pitäisi useammin saada vohveleita!

Enivei, kuvia kaikenkirjavista ruttunutuista:








Tuomarina tapahtumassa oli Marja Talvitie, monenmosita legendaa kuullut mutta vasta nyt tuli todistettua ihan livenä ja läheltä hänen tuomarointiaan. Kovin oli mielenkiintoista. Pennuista avattiin arvostelu koko yleisölle, mutta muissa luokissa tätä ei voitu jatkaa aikarajojen vuoksi  Todella tarkka koirien koosta painosta, mutta ymmärtäähän tuon kun koiran yleisvaikutelmaan vaikuttaa kyllä jos turren vyötäröllä on vähän ylimääräistä, varsinkin näin elegantin mallisella rodulla. Ei fanittanut muutenkaan kookkaita basuja. Positiivisena loppunuottina löysi kyllä paljon miellyttäviä ja kauniita päitä, kauniita liikkujia ja vaikuttavia kokonaisuuksia!

Hieman harmitti kun ei ehditty katsomaan kuin pennut ja urokset, kun piti jo lähteä kotia kohti. Nopeasti se aika karkasi! Kotiintuomisina oli sitten lähes 500 kuvaa muistikortilla, joten loppuilta meni luonnollisesit kuvia plärätessä, poistaessa ja muokatessa :'D Tarvinneeko sanoa, mutta sain paljon uusia basu-ystäviä naamakirjan puolella kun länttäsin hyvän läjän otoksia näkyville ja omistajiaan etsimään.

(PS. Oma basenjikuume on taas ihan toisissa sfääreissä tämän jäljiltä... Syksyä jännitämme.)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti